Wersje kompatybilne
Aubergine mille-feuille with yoghurt and mustard sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1750 g water
- 360 g plum tomatoes (6 tomatoes)
- 500 g aubergines (1-2 pieces)
- 250 g mozzarella (2 balls)
- 6 slices smoked salmon (120-130 g)
- 1 plain yoghurt
- 1 tsp mustard
- 20 g extra virgin olive oil
- 6 fresh basil leaves, for decoration
- 30 g slivered almonds, toasted, for decoration
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1074 kJ / 257 kcal
- Białko
- 17.09 g
- Węglowodany
- 6.36 g
- Tłuszcz
- 18.14 g
- Błonnik
- 2.52 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Squash soup, Fish with rice and vegetables, Apple-pear crumble
1h
Black tahini banana bread
1h 20 min
Peruvian Ceviche
1h 15 min
Almond Briouats with Honey and Sesame Seeds
2h
Aubergine papeton with tomato coulis
2h
Almond briouats with honey and sesame seeds
2h
Full menu: lentils, pork tenderloin and salad
2 godz. 40 min
Steak tartare
30 min
Salmon tartare
10min
Yoghurt cake
1 Std. 40 Min
Polenta Squares with Gorgonzola and Porcini - Quadrotti di polenta con Gorgonzola e porcini
50 min
Crema catalana
40 min