![Beetroot potato patties with yoghurt dip Beetroot potato patties with yoghurt dip](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/674d3916f1ffe2409b5b666fc606af99/Derivates/c004b7586fb2c041312e72a7b267891c2222e7a2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 garlic clove
- 40 g Cheddar cheese, cut in pieces
- 1600 g water
- 300 g waxy potatoes, fitting through hole in mixing bowl lid
- 350 g beetroot, fitting through hole in mixing bowl lid
- 5 tbsp olive oil
- 1 egg yolk
- ¼ tsp salt
- 3 pinches ground pepper
- 90 - 130 g breadcrumbs, plus extra for coating
Yoghurt dip
- 150 g yoghurt
- 1 tbsp olive oil
- 1 tsp lime zest
- 2 pinches salt
- 2 pinches ground pepper
- ½ bunch fresh parsley chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 616.5 kJ / 147.4 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 13.6 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 186.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carrot and Chickpea Spread
15 Min
Carrot and Sesame Burgers
1 Std. 15 Min
Ratatouille Galette (TM6)
1h 30min
Baby-friendly Mango Tofu Sesame Noodles
40 Min
Finely Ground Sesame
5 Min
Pumpkin Pearl Barley Risotto with Chorizo
45min
Nut bolognese
35min
Salt-free Vegetable Stock Paste
50 Min
Scrambled Tofu
20 min
Satay Tofu Kebabs
1 Std. 5 Min
Cashew Cheese Pasta with Broccoli
40 Min
Mushroom and kale risotto
55 Min