![Warm bulgur salad with orange dressing (TM6) Warm bulgur salad with orange dressing (TM6)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/95fa8cef-24ec-490d-a40e-322611a4ba81/Derivates/18f45768-9548-4be4-b79a-1b25ca0c9840.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bulgur mixture
- 150 g red onion, cut into halves and finely sliced
- 350 g water, plus extra to soak
- 1 pinch sea salt, plus extra to taste
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp ground turmeric
- 2 tsp harissa paste
- 2 pieces orange zest, no white pith
- 70 g olive oil
- 200 g bulgur
- 1 - 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 orange, peeled and cut into quarters
- 20 g balsamic vinegar
- 1 - 2 pinches ground black pepper, plus extra to taste
- 2 tsp caster sugar
Salad
- olive oil spray, to fry
- 2 baby eggplants, cut into halves lengthways, flesh scored
- 180 g haloumi, cut into slices (1 cm)
- 80 g shelled pistachios
- 10 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 6 sprigs fresh mint leaves
- 1 pomegranate, arils only (see Tips)
- 60 g fresh baby spinach
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2742.4 kJ / 653 kcal
- Białko
- 22.6 g
- Węglowodany
- 50.6 g
- Tłuszcz
- 37.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.1 g
- Błonnik
- 12.9 g
- Sód
- 1571.1 mg
Alternatywne przepisy
Cuban-spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
30 Min
Roasted Vegetables, Farro and Lemon Feta Dressing (Ben) Metric
55 Min
Middle Eastern salmon with tahini yoghurt
40 Min
Shakshuka
50 Min
Turkish eggs (Cilbir) on Greek yoghurt, served with toast and green salad
30 Min
Warm bulgur salad with orange dressing
40 Min
Hasselback beetroot salad with macadamia cream
1 Std.
Stuffed Sweet Potatoes with Banana Sriracha Mayo and Coleslaw
50 Min
Prawn skagen (Scandinavian prawn toast)
25 Min
Chickpea shawarma salad bowl
40 Min
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45min
Mexican Quinoa Salad
30 Min