Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g red split lentils
- 600 g water
- 120 g Parmesan cheese, cut into pieces
- 400 g aubergines
- 50 g olive oil
- 200 g onions, cut into halves
- 3 garlic cloves
- 1 pepper, green or red, cut into pieces (approx. 150 g)
- 400 g tomatoes, canned, including juice
- 20 g vinegar
- 1 tbsp dried oregano
- 1 tsp ground ginger
- 1 - 2 tsp salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper
- 40 g butter, plus extra for greasing
- 500 g milk
- 40 g flour
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1917 kJ / 458 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 7.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lentil Moussaka
2u. 20min
Mediterranean Pearl Barley Risotto
1h
Red Lentil Soup
40min
Lentil moussaka
3 Std. 30 Min
Potatoes Stuffed with Soya Mince, Spinach and Pine Nuts
1h 20min
Curried lentils and steamed pumpkin
1h 15min
Broad Bean Vegetarian Persian Patties (Kibbeh)
1 Std. 40 Min
Mediterranean pearl barley risotto
1h
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1 Std. 10 Min
Lentil moussaka
2u. 20min
Warm Salad with Lentils, Cauliflower and Beans
30min
Vegetable and Chickpea Tagine
50min