![Vegan Mozzarella Vegan Mozzarella](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/54488275-7850-4817-9010-4C38536343AE/Derivates/73f3a4f4-def3-4653-9935-c653231216a0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g cashew nuts
- water, for soaking
- 20 g coconut oil
- 70 g coconut yoghurt, vegan
- 110 g almond milk (see tip)
- 30 g lemon juice, freshly squeezed
- 40 g tapioca starch (see tip)
- 4 Tbsp nutritional yeast flakes
- ½ - 1 tsp fine sea salt, to taste
- olive oil, for greasing
- Wartości odżywcze
- na 450 g
- Kalorie
- 6294 kJ / 1515 kcal
- Białko
- 55 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 110 g
- Tłuszcz nasycony
- 45 g
- Sód
- 1246 mg
Alternatywne przepisy
Vegan Butter Spread
5小时 10 分钟
Lupini cheese
3 Std. 20 Min
Soya Yoghurt
12h 10min
Almond Cheese
6h 15min
Vegan Cheese Alternative
6 godz. 40 min
Veganella - Vegan Mozzarella
6 Std. 10 Min
Almond Milk
6 Std. 10 Min
Vegan Butter
2 Std.
Oat Milk
1 Std. 10 Min
Vegan Pepperoni
5小时 10 分钟
Vegan Mayonnaise
15 dk
Aquafaba Meringues
2 godz. 15 min