Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta
- 1500 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 1 goccio di olio di oliva
- 400 g di pasta secca, tipo penne, (o un altro tipo di pasta corta)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 spicchi di aglio
- 350 g di tonno in scatola, in acqua o sott'olio, sgocciolato
- 150 - 250 g di pomodori ciliegino, tagliati a metà
Salsa di basilico ed aceto
- 20 g di foglie di basilico fresco
- 180 g di olio extravergine di oliva
- 80 g di aceto
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 10 g di miele
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 483 kJ / 115 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 7.3 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rösti alla bernese
40 Min
Petti di pollo alla pizzaiola
55min
Spaghetti al ragù di nocciole
30p
Pasta con salsa al tonno
30p
Insalata nizzarda
40 Min
Bocconcini di pollo e peperoni con pappardelle
40 Min
Pasta al forno dell'alpigiano
50 Min
Linguine alla carbonara di zucchine
Brak ocen
Paccheri con sugo e ricotta di pecora
20 Min
Maccheroncini al forno con melanzane e pomodorini
30p
Insalata di pasta alle verdure
1 Std.
Penne al tonno
35 Min