Wersje kompatybilne
Bistecca di collo di maiale con burro all’aglio e pomodoro
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 spicchi di aglio, tagliati a metà
- 200 g di burro, a pezzi
- 40 g di concentrato di pomodoro
- 40 g di pomodori secchi, sott'olio
- 15 g di miele
- ¾ di cucchiaino di pepe nero macinato
- ¼ di cucchiaino di pepe di Cayenna macinato
- 1 cucchiaino di aneto fresco, le punte lavate e asciugate
- 1 ½ cucchiaino di maggiorana
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di paprica, affumicata, macinata
- 4 costolette di maiale, con l'osso dal collo (ciascuno di almeno 3 cm di spessore)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3119.8 kJ / 745.7 kcal
- Białko
- 43.6 g
- Węglowodany
- 11.3 g
- Tłuszcz
- 58.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 32 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 1301 mg
Alternatywne przepisy
Crema Thermomix®
45min
Vin brûlé bianco
20min
Risotto alla barbabietola con saltimbocca
45min
Senape delicata
25min
Panna cotta
6h 30min
Crema Thermomix®
45min
Risotto alla parmigiana
30min
Panna cotta
6 Std. 10 Min
Crema catalana
40min
Tartine all'uovo ed erba cipollina
10min
Polenta ticinese
45min
Torta di carote
1h 10min