Poulet mit Ei und Mandelsauce

Poulet mit Ei und Mandelsauce

3.0 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 Portionen

Składniki

  • Mandeln geröstet
    100 g
  • Eier hartgekocht
    2
  • natives Olivenöl extra
    100 g
  • Zwiebeln in Stücken
    300 g
  • Knoblauchzehen
    3
  • Pouletoberschenkel, mit Haut
    1200 g
  • Weisswein
    200 g
  • Wasser
    50 g
  • Safranfäden
    1 Prise
  • Salz
    1 TL
  • Lorbeerblätter, getrocknet
    2
  • Pfeffer gemahlen
    1 Prise

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 553 kcal / 2312 kJ
Białko 50.62 g
Tłuszcz 35.92 g
Węglowodany 5.17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...