![Poulet mit Ei und Mandelsauce Poulet mit Ei und Mandelsauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5a9f8e8b-6140-4359-8af6-60e95facde4f/Derivates/330d41b5-f593-4f93-aee6-59685d2a0679.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Mandeln, geröstet
- 2 Eier, hartgekocht
- 100 g natives Olivenöl extra
- 300 g Zwiebeln, in Stücken
- 3 Knoblauchzehen
- 1200 g Pouletoberschenkel, mit Haut
- 200 g Weisswein
- 50 g Wasser
- 1 Prise Safranfäden
- 1 TL Salz
- 2 Lorbeerblätter, getrocknet
- 1 Prise Pfeffer, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2312 kJ / 553 kcal
- Białko
- 50.62 g
- Węglowodany
- 5.17 g
- Tłuszcz
- 35.92 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Würzige Fleischbällchen mit chinesischen Gemüse-Nudeln
1 Std. 20 Min
Poulet-Pilaw
45 Min
Poulet-Speck-Auflauf
1 godz. 10 min
Gefüllte Pouletbrüstchen mit Cranberry-Pesto
45 Min
Zitronenpoulet
50 Min
Orientalischer Pouleteintopf mit Couscous
45 Min
Pouletbrustfilet mit Zucchetti-Topping
50 Min
Trutenburger
1 Std. 25 Min
Trutenrollen mit Gorgonzola
1 Std.
Rindsstroganoff
45 Min
Leichter Apple-Pie
45 Min
Kabeljau-Lasagne mit Zucchetti
1 Std.