Farfalle mit Spargeln, Speck und Safran

Farfalle mit Spargeln, Speck und Safran

4.0 20 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Schalotten
    30 g
  • Olivenöl, nativ
    20 g
  • Speckwürfel, süss (0.5 cm)
    130 g
  • grüne Spargeln gesäubert und in Stücken (2 cm, Spitzen beiseitegelegt)
    300 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Wasser
    700 g
  • Pasta getrocknet, Sorte Farfalle (Kochzeit ca. 12 min.), von bester Qualität
    350 g
  • Safranpulver
    1 Päckchen

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 19 g
Kalorie 1987 kJ / 475 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 68 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...