Gelber Reis mit Poulet

Gelber Reis mit Poulet

3.5 8 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 Portionen

Składniki

  • natives Olivenöl extra
    50 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Pouletschenkel-Steaks ohne Haut und ohne Knochen in Stücken
    500 g
  • grüne Peperoni in Streifen (ca. 2 cm x 3 cm)
    170 g
  • rote Peperoni in Streifen (ca. 2 cm x 3 cm)
    170 g
  • Geflügelbouillon
    850 g
  • Paprikapulver
    1 Prise
  • Lebensmittelfarbe gelb (s. Tipp)
    ½ TL
  • Salz
    ½ TL
  • weisser Rundkornreis
    350 g
  • grüne Erbsen, frisch oder gefroren
    100 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 563 kcal / 2353 kJ
Białko 27.37 g
Tłuszcz 29.13 g
Węglowodany 47.83 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...