![Graupenrisotto Graupenrisotto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1621E63B-C7C4-45E5-86EE-9A80EEB902E5/Derivates/12CD4F47-D00D-4E5A-B9A5-2045BFCE05BA.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan, in Stücken
- 4 Schalotten
- 20 g Olivenöl
- 250 g Perlgraupen, mittel oder grob, gewaschen
- 200 g Weißwein
- 800 g Wasser
-
1 ½
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 2 getrocknete Lorbeerblätter
- 1 Nelke
- ½ TL Salz
- 1 Prise Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1509 kJ / 360 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polenta
30min
Linsen-Risotto mit Bockwurst
35 min
Lavendel-Shortbread
1 godz.
Dinkel-Risotto mit Kerbel und Räucherkäse
35 min
Graupenrisotto mediterran
50min
Perlgraupenrisotto
1 godz.
Polenta-Taler
1 Std. 10 Min
Graupen-Risotto mit Paprika
45min
Risotto mit Varianten
40min
Risotto alla Milanese
35 min
Steinpilz-Risotto
40min
Risotto for One
35 min