Graupenrisotto

Graupenrisotto

2.9 47 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken
    50 g
  • Schalotten
    4
  • Olivenöl
    20 g
  • Perlgraupen mittel oder grob, gewaschen
    250 g
  • Weißwein
    200 g
  • Wasser
    800 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 ½ geh. TL
    1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • getrocknete Lorbeerblätter
    2
  • Nelke
    1
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    1 Prise

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 11 g
Kalorie 1509 kJ / 360 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 3.3 g
Węglowodany 47 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...