![Sauerkraut-Kartoffel-Puffer Sauerkraut-Kartoffel-Puffer](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E25C207C-74AD-4F89-B060-402DE556FF97/Derivates/10AE2679-3B59-45BA-BB06-B235F54C12BA.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 1 Dose Sauerkraut (Abtropfgew. 285 g)
- 600 g Kartoffeln, in Stücken
- 120 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Eier (Kl. M)
- 1 TL Salz
- 10 EL Öl
- 250 g Saure Sahne
- 4 EL Schnittlauch, in feinen Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 4 Portionen
- Kalorie
- 2135 kJ / 510 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 38 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pilzragout mit pochiertem Porree und schwedischen Kartoffeln
1 Std. 15 Min
Buchweizennudeln mit Wirsing und Kartoffeln
1 Std. 45 Min
Buchweizen-Schmarren mit Tomatensalat
50 Min
Kartoffel-Flammkuchen
40 Min
Möhren-Mais-Fritters
35min
Herzhafter Blumenkohl-Kuchen
1 Std. 15 Min
Sauerkrautpuffer ratzfatz fertig
20 Min
Blini mit Paprikaragout
2h
Spinatpfannkuchen vom Blech
35min
Kohlrabisuppe mit geröstetem Quinoa
50 Min
Geröstete Blumenkohlsuppe mit Chili-Knoblauch-Öl
1 Std. 20 Min
Kartoffelmäuse
1 Std. 20 Min