Perlgraupenrisotto

Perlgraupenrisotto

2.8 56 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Schalotten
    80 g
  • Olivenöl
    20 g
  • Perlgraupen mittel oder grob, gewaschen
    250 g
  • Weißwein, trocken
    150 g
  • Wasser
    700 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 ½ geh. TL
    1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • getrocknete Lorbeerblätter
    2
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    1 Prise

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 7 g
Kalorie 1260 kJ / 301 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 3.2 g
Węglowodany 45 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...