Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 250 g Wasser
- 15 g Hefe
- 400 g Weizenmehl Type 550
- 1 TL Salz
- 30 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
Belag und Fertigstellung
- 1 EL Fenchelsaat
- 250 g Mett, gewürzt
- 300 g Zucchini, längs halbiert, in Stücken (3 cm)
- 40 g Parmesan, in Stücken (2 cm)
- 125 g Mozzarella, sorgfältig trockengetupft, in Stücken
- 1 Glas Tomatensugo (400 g), selbst gemacht (siehe Tipp)
- 50 g Rucola
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3446 kJ / 822 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 86 g
- Tłuszcz
- 35 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sommer-Lasagne
1h
Gâteau au chocolat mit Apfelkompott
2h 30min
Crêpes mit Kräuter-Käse-Creme
1h 30min
Paprika-Omelette Jägerart
45min
Casarecce-Salat mit Blumenkohl und Nüssen
1h 20min
Paprikabrösel
30min
Vollkorn-Fladenbrot mit Tomaten
45min
Milchreis mit Zimtpflaumen
1h
Pizza mit Ratatouille
3 Std.
Pfannkuchen mit Erbsen
30min
Pilz-Ragout mit gebratenem Feta
40min
Bauernpizza
1 Std. 40 Min