Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte
- 220 g d'eau
- 1 c. à café de sucre
-
20
g de levure boulangère fraîche
lub 2 c. à café de levure boulangère sèche (8 g) -
400
g de farine manitoba
lub 400 g de farine pour pizza - 1 c. à café de sel
Garniture
- 30 g d'olives noires dénoyautées
- 30 g de fromage provolone, en dés (env. 1-2 cm)
- 20 g d'huile d'olive extra vierge
- ½ gousse d'ail
- 100 g de tomates-cerises, épépinées et coupées en deux
- 2 - 3 feuilles de basilic séché, lavées et essorées
- ½ c. à café de sel
- 50 g de courgettes, en dés (d’env. 1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2071 kJ / 495 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 79 g
- Tłuszcz
- 16 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caramels à la crème
2h
Flammekueche aux lardons et herbes aromatiques
1h
Fougasse aux olives
2h 20 min
Bâtonnets de légumes avec dip et petits pains complets
1h 10 min
Bonhomme en pâte
2 Std. 10 Min
Focaccia sucrée aux noisettes
1h 45 min
Pain müesli
2h
Focaccia au romarin
2h 30 min
Focaccia à la farine d'épeautre
2h 30 min
Bucatini à l'amatriciana
45 min
Gâteau à la crème
45 min
Carac (Tartelette au chocolat)
2h