Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte
- 220 g d'eau
- 1 c. à café de sucre
-
20
g de levure boulangère fraîche
lub 2 c. à café de levure boulangère sèche (8 g) -
400
g de farine manitoba
lub 400 g de farine pour pizza - 1 c. à café de sel
Garniture
- 30 g d'olives noires dénoyautées
- 30 g de fromage provolone, en dés (env. 1-2 cm)
- 20 g d'huile d'olive extra vierge
- ½ gousse d'ail
- 100 g de tomates-cerises, épépinées et coupées en deux
- 2 - 3 feuilles de basilic séché, lavées et essorées
- ½ c. à café de sel
- 50 g de courgettes, en dés (d’env. 1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2071 kJ / 495 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 79 g
- Tłuszcz
- 16 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flammekueche aux poires et gorgonzola
1u.
Tartelettes aux légumes
55min
Focaccia croustillante
2h 10min
Focaccia aux oignons
2h 20 min
Brownies
45 min
Pain müesli
2u.
Brownies
1u.
Baguette
1u. 45min
Tartelettes aux oignons
35min
Fougasse aux olives
2h 20 min
Crackers au fromage
2h 30min
Focaccia au romarin
2h 30min