Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 220 g di acqua
- 1 cucchiaino di zucchero
-
20
g di lievito fresco
lub 2 cucchiaini di lievito secco -
400
g di farina manitoba + q.b.
lub 400 g di farina per pizza + q.b. - 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
Farcitura
- 250 g di mozzarella di bufala, a pezzi
- 60 g di cipollotti bianchi
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 300 g di zucchine, a dadini (1 cm)
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- olio extravergine di oliva
- 250 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 6 - 8 foglie di basilico, lavate ed asciugate
-
2 - 3
rametti di maggiorana fresca, le foglioline lavate ed asciugate
lub 1 cucchiaino di maggiorana secca
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1616 kJ / 386 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cavolfiore gratinato
55 min
Brodo vegetale in pasta vegano
1 godz.
Pesto di basilico
10 dk
Crostata alle mele
1 godz.
Sfogliata del Canton Uri
Keine Bewertungen
Focaccia con salsiccia
2 Std.
Focaccia alla farina di farro
Keine Bewertungen
Focaccia alle cipolle
2 Std. 20 Min
Focaccine fantasia
2h 5min
Tortino di pane alle cipolle e pomodoro
20min
Quiche ai 4 formaggi
45min
Pizza di patate
1sa 10 dk