![Pizza alle zucchine Pizza alle zucchine](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E417AC40-21B7-49DB-BAB3-3DC434EAFB33/Derivates/FAB9387E-1FBB-4EAA-8397-D62DBF3C68F2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 220 g di acqua
- 1 cucchiaino di zucchero
-
20
g di lievito fresco
lub 2 cucchiaini di lievito secco -
400
g di farina manitoba + q.b.
lub 400 g di farina per pizza + q.b. - 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
Farcitura
- 250 g di mozzarella di bufala, a pezzi
- 60 g di cipollotti bianchi
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 300 g di zucchine, a dadini (1 cm)
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- olio extravergine di oliva
- 250 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 6 - 8 foglie di basilico, lavate ed asciugate
-
2 - 3
rametti di maggiorana fresca, le foglioline lavate ed asciugate
lub 1 cucchiaino di maggiorana secca
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1616 kJ / 386 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane tipo ciabatta
1 Std. 45 Min
Farfalle al prosciutto e piselli
45 Min
Pane tipo ciabatta
1 Std. 45 Min
Risotto alla barbabietola con saltimbocca
45 Min
Pane al latte
2 Std. 20 Min
Pasta al tonno e melanzane
30 Min
Pane ticinese
1h 50min
Pane paesano
3 Std.
Tagliatelle fresche ai funghi porcini
1 Std.
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco e formaggio di capra
45 Min
panini al latte
2 godz. 5 min
Torta di carote
1h 10min