Arrosto di lonza con purè di patate

Arrosto di lonza con purè di patate

4.1 18 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

  • di cipolla a pezzi (3 cm)
    50 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di speck tirolese a listarelle o a cubetti
    40 g
    40 g di prosciutto, a listarelle o a cubetti
  • di funghi porcini secchi ammollati in acqua (10 minuti) e strizzati
    20 g
  • di lonza di maiale in un solo pezzo
    800 g
  • sale q.b.
  • pepe nero macinato q.b.
  • di acqua
    300 g
  • cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l)
    ½
    ½ cucchiaino di dado per brodo vegetale
  • di patate pelate, a fette (2-3 mm) o a dadini (0.5x0.5 cm)
    1000 g
  • di latte
    300 g
  • di burro
    20 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 754 kcal / 3157 kJ
Białko 54.8 g
Tłuszcz 39.8 g
Węglowodany 47.4 g
Błonnik 3.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...