Zupa z ciecierzycy (Revithia)

Zupa z ciecierzycy (Revithia)

3.4 55 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 9 godz. 25 min
6 porcji

Składniki

  • 250 g ciecierzycy, suszonej
  • woda do namoczenia ciecierzycy
  • 300 g cebuli przekrojonej na pół
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki soli
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 100 g wody
  • 30 g mąki pszennej
  • 20 - 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 2 gałązki natki pietruszki, świeżej tylko liście
  • 2 łyżeczki oregano, suszonego
  • 1 łyżeczka tymianku, suszonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 254 kcal / 1063.5 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 11.2 g
Węglowodany 35 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Sód 661.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...