
Urządzenia i Akcesoria
Zupa z ciecierzycy (Revithia)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 9 godz. 25 min
6 porcji
Składniki
-
250 g ciecierzycy, suszonej
-
woda do namoczenia ciecierzycy
-
300 g cebuli przekrojonej na pół
-
50 g oliwy z oliwek
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
2 łyżeczki soli
-
2 liście laurowe, suszone
-
100 g wody
-
30 g mąki pszennej
-
20 - 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 gałązki natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
2 łyżeczki oregano, suszonego
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
254 kcal /
1063.5 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
11.2 g
Węglowodany
35 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Sód
661.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA GRECKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Marokańska zupa z ciecierzycy
40 min
Rozgrzewająca zupa z czerwonej soczewicy
35 min
Zupa szpinakowa z imbirem
30 min
Zupa z ciecierzycy z jarmużem
50 min
Zupa z kopru włoskiego i sera
20 min
Zupa krem z brukselki z soczewicą
40 min
Zupa krem z soczewicy z kurkumą
40 min
Bob czorba
13 godz. 15 min
Zupa pomidorowa z ciecierzycą i kaftami
45 min
Zupa ziemniaczana z orzechowym wegańskim pesto
50 min
Zupa krem z cukinii i pieczarek
30 min
Zupa krem z ciecierzycy
30 min