
Urządzenia i Akcesoria
Rabarbarowa lasagne
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 porcji
Składniki
-
900 g rabarbaru pokrojonego na 2-4 cm kawałki
-
80 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
100 g cukru
-
250 g twarogu półtłustego
-
250 g sera mascarpone
-
100 g wiórków kokosowych
-
50 g kaszy manny
-
4 żółtka
-
1 opakowanie budyniu waniliowego, w proszku
-
10 - 12 płatów makaronu, suchego, typu lasagne
-
3 banany pokrojone w 0,5 cm plastry (ok. 200 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
591.5 kcal /
2476.5 kJ
Białko
13.8 g
Tłuszcz
35.4 g
Węglowodany
58.3 g
Błonnik
7.5 g
Tłuszcz nasycony
24.3 g
Sód
37.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KRAINA WEGE
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Bliny z musem koperkowym i łososiem
1 godz. 10 min
Ciasto makowe z jabłkami
3 godz. 5 min
Farfalle z pomidorami i karmelizowanym fenkułem
55 min
Semifreddo zabajone
13 godz.
Forszmak klasyczny
1 godz. 35 min
Samosy z farszem ziemniaczanym
1 godz. 40 min
Zapiekanka makaronowa z wiśniami
1 godz.
Fizoły ze śliwkami
9 godz. 30 min
Kniszki ziemniaczane
2 godz.
Kokosowy chłodnik z awokado i miętą
1 godz. 15 min
Litewskie bliny pszenno-owsiane
1 godz. 10 min
Zupa cytrynowa z jajkiem (Avgolemono)
1 godz. 15 min