Urządzenia i Akcesoria
Rabarbarowa lasagne
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 porcji
Składniki
-
900 g rabarbaru pokrojonego na 2-4 cm kawałki
-
80 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
100 g cukru
-
250 g twarogu półtłustego
-
250 g sera mascarpone
-
100 g wiórków kokosowych
-
50 g kaszy manny
-
4 żółtka
-
1 opakowanie budyniu waniliowego, w proszku
-
10 - 12 płatów makaronu, suchego, typu lasagne
-
3 banany pokrojone w 0,5 cm plastry (ok. 200 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
37.9 mg
Białko
13.8 g
Kalorie
2476.5 kJ /
591.5 kcal
Tłuszcz
35.4 g
Błonnik
7.5 g
Tłuszcz nasycony
24.3 g
Węglowodany
58.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KRAINA WEGE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto makowe z jabłkami
3 godz. 5 min
Keks migdałowo - gryczany
1 godz.
Ciasto serowe (Tiropita)
1 godz. 10 min
Ciasto kalafiorowe
1 godz. 15 min
Ciasto ryżowe ze słodką pastą z fasoli adzuki
8 godz. 30 min
Jabłka z cydrowym sosem zabajone
40 min
Wegański torcik na zimno z brzoskwiniami i malinami
4 godz.
Kulki z cukinią i serem feta
40 min
Sałatka z cukinii, dyni i gruszki
1 godz. 50 min
Kiszony kalafior w różowej marynacie
45 min
Deser kokosowy z Varomy
1 godz.
Kanadyjskie ciasto owocowe
1 godz. 30 min