Urządzenia i Akcesoria
Gazpacho z malinami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
1000 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych w ćwiartki
-
2 łyżeczki sosu balsamicznego
-
2 łyżki octu owocowego np. malinowego
-
1 szczypta chili, mielonego
-
20 g oliwy z oliwek
-
60 g malin, świeżych
-
1 płaska łyżeczka soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
2 g
Kalorie
494 kJ /
119 kcal
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PORA NA POMIDORA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ajo blanco - andaluzyjska zimna zupa migdałowo-czosnkowa
1 godz. 5 min
Salmorejo - chłodnik z Andaluzji
1 godz. 5 min
Chłodnik ogórkowy
15 min
Semifreddo zabajone
13 godz.
Lody lawendowe
10 godz. 50 min
Gazpacho truskawkowe z kozim serem
15 min
Gazpacho słodko-pikantne
5 min
Zupa ogórkowa z szaszłykami z krewetek
35 min
Gazpacho - hiszpański chłodnik
1 godz. 15 min
Agrestowy chutney
40 min
Malinowy cobbler
1 godz. 15 min
Galaretka wiśniowo-bananowa
25 min