Petit flan au pont-l'évêque et aux lardons

Petit flan au pont-l'évêque et aux lardons

4.5 40 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
8 portions

Składniki

  • beurre doux pour les ramequins
  • d'oignon coupé en deux
    80 g
  • de lardons
    200 g
  • de pont-l’évêque coupé en morceaux
    280 g
  • de lait
    200 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    60 g
  • de farine de blé et un peu pour les ramequins
    50 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    ½ c. à café
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de noix de muscade fraîchement râpée
    2 pincées
  • œufs
    4

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 329 kcal / 1370 kJ
Białko 18.8 g
Tłuszcz 24.8 g
Węglowodany 7.9 g
Błonnik 0.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...