
Urządzenia i Akcesoria
Petit flan au pont-l'évêque et aux lardons
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
8 portions
Składniki
-
beurre doux pour les ramequins
-
d'oignon coupé en deux80 g
-
de lardons200 g
-
de pont-l’évêque coupé en morceaux280 g
-
de lait200 g
-
de crème liquide 30-40% m.g.60 g
-
de farine de blé et un peu pour les ramequins50 g
-
de sel à ajuster en fonction des goûts½ c. à café
-
de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts2 pincées
-
de noix de muscade fraîchement râpée2 pincées
-
œufs4
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
329 kcal /
1370 kJ
Białko
18.8 g
Tłuszcz
24.8 g
Węglowodany
7.9 g
Błonnik
0.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Cuisiner pour 6 et +
50 Przepisów
Francja
Francja