Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de courgette
- 1 gousse d'ail
- 450 g de saint-nectaire, coupé en morceaux (3 cm env.)
- 60 g de vin blanc
- 1 œuf
- 2 c. à café de bicarbonate de sodium
- 120 g de farine de blé
- 100 g de lait
- 30 g de chapelure
- 500 g d'huile de friture
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 724 kJ / 174 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 6.4 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Soufflé à la fourme d'Ambert
40 min
Sablés au sarrasin, fromage de chèvre et miel
30 min
Œuf toqué au bleu des Flandres - Nicolas Gautier
35 min
Amuse bouche : cromesquis de carotte
1h
Minicrèmes brûlées au beaufort
3h
Œufs cocotte à la fondue de poireau
40 min
Gaufres de pomme de terre au camembert
45 min
Pannacotta parmesan
2 godz. 20 min
Bricks aux légumes et à la tome
1h
Aligot
40 min
Croquetas de jambon de Bayonne
3h
Ballotine de poulet, farce à la langoustine et sauce chorizo
55 min