Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de courgette
- 1 gousse d'ail
- 450 g de saint-nectaire, coupé en morceaux (3 cm env.)
- 60 g de vin blanc
- 1 œuf
- 2 c. à café de bicarbonate de sodium
- 120 g de farine de blé
- 100 g de lait
- 30 g de chapelure
- 500 g d'huile de friture
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 724 kJ / 174 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 6.4 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Œufs cocotte à la fondue de poireau
40min
Croque-cake
50 Min
Tarama et ses miniblinis
1h 45min
Effiloché de canard en parmentier
55min
Beurre blanc
25 Min
Eclairs mimosa au jambon sec
1h 15min
Cromesquis de pomme de terre au cœur nantais
1 Std.
Sauce beurre blanc
20min
Aligot
40min
Fleurs chorizo-feta
35min
Crème parmentière au saint-marcellin
45min
Croquetas de jambon de Bayonne
3u.