
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre doux pour le moule
- farine de blé pour fariner
- 1 pâte brisée maison
- ½ boîte de poivrons rouges en conserve égouttées et taillés en lanières
- 4 tranches de jambon de Bayonne taillées en lanières
- 200 g de tomates entières pelées au jus bien égouttées
- 3 œufs
- 200 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 2 pincées de piment d'Espelette
- 2 pincées de poivre moulu
- 150 g de fromage de brebis basque type Ossau-Iraty, émincé en lamelles
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 404.5 kcal / 1690.8 kJ
- Białko
- 17.2 g
- Tłuszcz
- 31.8 g
- Węglowodany
- 12.3 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Sód
- 0 mg