Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Parmesan, in Stücken
- 80 g Schalotten, halbiert
- 4 EL Olivenöl
- 300 g Risottoreis (z.B. Arborio)
- 80 g trockener Weißwein
- 1 Pck. Safran, gemahlen (0,1 g)
- 700 g Geflügelbrühe, heiß
- ½ TL Salz
- 40 g Butter, kalt, in Stücken
- 4 Prisen Pfeffer
- 4 Stängel Basilikum, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2233 kJ / 533 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Risotto mit getrockneten Steinpilzen
45 Min
Risotto mit Zucchini
50 Min
Risotto
30 Min
Risotto Milanese
35 Min
Risotto mit Varianten
40 Min
Malfatti mit Salbei, brauner Butter und Käse
1h 10min
Schollenröllchen auf Safranrisotto
35 Min
Fregola-Schnittlauch-Risotto
45 Min
Orecchiette mit Salsiccia-Sauce
40 Min
Tomaten-Risotto
35 Min
Risotto alla Milanese
35 Min
Steinpilz-Risotto
40 Min