Sauce Béarnaise

Sauce Béarnaise

4.7 415 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
600 g

Składniki

  • Kerbel abgezupft
    6 Stängel
  • Estragon abgezupft
    6 Stängel
  • Schalotten
    100 g
  • Weißwein, trocken
    100 g
  • Weißweinessig
    20 g
  • Pfefferkörner, schwarz
    3
  • Wasser
    60 g
  • Butter weich, in Stücken
    250 g
  • Eigelb
    2
  • Salz
    ¾ TL
  • weißer Pfeffer
    2 Prisen
  • Worcester-Sauce
    1 TL
  • Senf
    1 Msp.
  • Zitronensaft
    2 - 3 Spritzer

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 600 g

Białko 10 g
Kalorie 8827 kJ / 2109 kcal
Tłuszcz 221 g
Błonnik 2.3 g
Węglowodany 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...