Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 Stängel Kerbel, abgezupft
- 6 Stängel Estragon, abgezupft
- 100 g Schalotten
- 100 g Weißwein, trocken
- 20 g Weißweinessig
- 3 Pfefferkörner, schwarz
- 60 g Wasser
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- 2 Eigelb
- ¾ TL Salz
- 2 Prisen weißer Pfeffer
- 1 TL Worcester-Sauce
- 1 Msp. Senf
- 2 - 3 Spritzer Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 600 g
- Kalorie
- 8827 kJ / 2109 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 221 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce Béarnaise
20min
Remoulade
10min
Sauce Hollandaise
15 min
Bouillabaisse
1 Std.
Spargel-Panna-Cotta mit geräucherter Entenbrust
2h 45min
Vitello Tonnato
48h
Tatar vom Weiderind mit Wurzelgemüse
1 godz. 50 min
Beurre blanc - helle Buttersauce
20min
Caesar-Salat mit Hähnchenbrust
3 Std. 15 Min
Zweierlei vom Lamm mit Möhren-Ingwer-Püree und Rotwein-Jus
5 godz. 15 min
Roastbeef mit Rösti und Tatarensauce
40 min
Caesar-Salat-Dressing (eifrei)
10min