Urządzenia i Akcesoria
Sauce Béarnaise
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
600 g
Składniki
-
Kerbel abgezupft6 Stängel
-
Estragon abgezupft6 Stängel
-
Schalotten100 g
-
Weißwein, trocken100 g
-
Weißweinessig20 g
-
Pfefferkörner, schwarz3
-
Wasser60 g
-
Butter weich, in Stücken250 g
-
Eigelb2
-
Salz¾ TL
-
weißer Pfeffer2 Prisen
-
Worcester-Sauce1 TL
-
Senf1 Msp.
-
Zitronensaft2 - 3 Spritzer
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 600 g
Białko
10 g
Kalorie
8827 kJ /
2109 kcal
Tłuszcz
221 g
Błonnik
2.3 g
Węglowodany
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
We call it Klassiker
19 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Rib Eye mit Béarnaise
1 godz. 50 min
Sauce Béarnaise
20 min
Sauce Hollandaise
15 min
Parmesan-Creme-brûlée
8 godz.
Crème brûlée
2 godz. 30 min
Gebratene Jakobsmuscheln mit Passionsfrucht-Beurre-blanc und Gurkensalat
40 min
Vitello Tonnato
48 godz.
Crema catalana
40 min
Zabaione mit Katzenzungen
1 godz.
Remoulade
10 min
Safran-Butter-Sauce zu Fisch
20 min
Roastbeef mit Rösti und Tatarensauce
40 min