Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Parmesan, in Stücken
- 500 g Tomaten, geviertelt, entkernt
- 80 g Schalotten, halbiert
- 4 EL Olivenöl
- 300 g Risottoreis (z.B. Arborio)
- 80 g trockener Weißwein
- 600 g Geflügelbrühe, heiß
- ½ TL Salz
- 40 g Butter, kalt, in Stücken
- 80 g Ricotta
- 8 Stängel Basilikum, abgezupft
- 4 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2468 kJ / 589 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 27 g
Alternatywne przepisy
Risotto mit Zucchini
50 Min
Risotto
30 Min
Tomatenrisotto
50 Min
Risotto milanese
35 Min
Risotto for One
35 Min
Risotto mit Varianten
40 Min
Risotto mit Basilikum
40 Min
Weizen Risotto mit Champignons
35 Min
Erbsen-Risotto
50 Min
Risotto mit Zucchini
40 Min
Risotto alla Milanese
35 Min
Steinpilz-Risotto
40 Min