![Tomaten-Risotto Tomaten-Risotto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F7963DEA-FC4E-4937-86BC-40976B0E6C25/Derivates/c85e9500-8bf2-4972-9589-97db9a3adb0f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Parmesan, in Stücken
- 500 g Tomaten, geviertelt, entkernt
- 80 g Schalotten, halbiert
- 4 EL Olivenöl
- 300 g Risottoreis (z.B. Arborio)
- 80 g trockener Weißwein
- 600 g Geflügelbrühe, heiß
- ½ TL Salz
- 40 g Butter, kalt, in Stücken
- 80 g Ricotta
- 8 Stängel Basilikum, abgezupft
- 4 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2468 kJ / 589 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 27 g
Alternatywne przepisy
Risotto mit Zucchini
40 min
Rucola-Risotto
35 min
Risotto mit Zucchini
50 min
Risotto
30 min
Tomatenrisotto
50 min
Risotto milanese
35 min
Steinpilz-Risotto
40 min
Risotto for One
35 min
Möhren-Tomaten-Risotto mit Tatar
40 min
Risotto alla Milanese
35 min
Erbsen-Risotto
50 min
Risotto mit Varianten
40 min