Tomaten-Risotto
TM6 TM5 TM31

Tomaten-Risotto

4.2 ( 184 oceny )

Składniki

  • 80 g Parmesan in Stücken
  • 500 g Tomaten geviertelt, entkernt
  • 80 g Schalotten halbiert
  • 4 EL Olivenöl
  • 300 g Risottoreis (z.B. Arborio)
  • 80 g trockener Weißwein
  • 600 g Geflügelbrühe heiß
  • ½ TL Salz
  • 40 g Butter kalt, in Stücken
  • 80 g Ricotta
  • 8 Stängel Basilikum abgezupft
  • 4 Prisen Pfeffer

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
589 kcal / 2468 kJ
Białko
14 g
Tłuszcz
27 g
Węglowodany
64 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 100 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy