Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Brötchen, altbacken, in Stücken (ca. 80 g)
- 100 g Parmesan, in Stücken
- 2 Knoblauchzehen
- 20 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten und Braten
- 700 g Tomaten, in Stücken
- 100 g Tomatenmark
- 1 TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- ½ TL Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
- 1 TL Zucker
- 1 TL Oregano, getrocknet
- 800 g Auberginen, in Scheiben (ca. 7 mm)
- 250 g Mozzarella, in Scheiben
- 3 - 5 Stängel Basilikum, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1295 kJ / 309 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 6.3 g
Alternatywne przepisy
Parmigiana al forno
1 godz. 50 min
Malfatti mit Salbei, brauner Butter und Käse
1h 10min
Aubergine-Parmaggiana
1h 10min
Tortilla mit Oliven-Tapenade
35 min
Tomatenfocaccia mit Oliven
2 godz.
Auberginen-Pasta
30 min
Pasta alla Putanesca
45 min
Tarte provençale
1h 40min
Auberginen-Auflauf mit Tomaten-Sugo
1 godz. 50 min
Sauce alla Puttanesca
25 min
Ratatouille mit Schafskäse
55 min
Mediterrane Gemüsequiche
1h 20min