![Steinpilz-Risotto Steinpilz-Risotto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/59580ABF-95C7-46F9-9B90-6ED4517054C8/Derivates/64906E43-5B77-479C-BFF2-377AC468D66F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan, in Stücken
- 1 Bund Petersilie, ohne Stiele
- 2 Schalotten, halbiert
- 50 g Olivenöl
- 250 g Risottoreis
- 100 g Champagner
-
750
g Gemüsebrühe, flüssig, heiß
lub 750 g Geflügelbrühe, flüssig, heiß - ¼ TL Salz und etwas mehr zum Würzen der Steinpilze
- 2 Prisen Pfeffer und etwas mehr zum Würzen der Steinpilze
- 400 g Steinpilze, frisch, in Scheiben (0,3 cm)
- 40 g Butter
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2128 kJ / 509 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 32 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trüffelrisotto
45 Min
Spinat-Risotto mit Ziegenkäse
35 min
Risotto mit getrockneten Steinpilzen
45 Min
Risotto
30 min
Wirsing-Morchel-Risotto
45 Min
Risotto milanese
35 min
Risotto mit Steinpilzen
50 Min
Risotto mit Zucchini
40 min
Risotto mit Zucchini
50 Min
Lachs-Fenchel-Risotto
25 min
Risotto alla Milanese
35 min
Lachs mit Zitronenrisotto
40 min