Steinpilz-Risotto

Steinpilz-Risotto

4.3 587 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken
    50 g
  • Petersilie ohne Stiele
    1 Bund
  • Schalotten halbiert
    2
  • Olivenöl
    50 g
  • Risottoreis
    250 g
  • Champagner
    100 g
  • Gemüsebrühe, flüssig heiß
    750 g
    750 g Geflügelbrühe, flüssig, heiß
  • Salz und etwas mehr zum Würzen der Steinpilze
    ¼ TL
  • Pfeffer und etwas mehr zum Würzen der Steinpilze
    2 Prisen
  • Steinpilze, frisch in Scheiben (0,3 cm)
    400 g
  • Butter
    40 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 13 g
Kalorie 2128 kJ / 509 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 32 g
Węglowodany 51 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...