Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 EL Kümmel, ganz
- ½ Bund Petersilie, abgezupft
- 250 g Weißkohl, in Stücken
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 20 g Öl
- 10 g Butter
- 500 g Kasseler (ohne Knochen), in Würfeln (2 cm)
- 1 EL Paprika edelsüß
- 1 TL Paprika rosenscharf
- 10 g Tomatenmark
- 300 g Geflügelfond
- ½ TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1470 kJ / 351 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 23 g
Alternatywne przepisy
Filet-Sauerkraut-Topf
50 Min
Sommerliche Spitzkohlsuppe
1h
Hähnchen-Senf-Eintopf
40 Min
Kasseler-Gemüse-Eintopf
40 Min
Makkaroni-Hackfleisch-Suppe
50 Min
Rosenkohleintopf mit Kasseler
50 Min
Szegediner Hackbraten
1 godz. 20 min
Hack-Linsen-Eintopf
50 Min
Rosenkohl-Gulasch mit Kasseler und Spätzle
50 Min
Malzbiergyros mit Kartoffeln und Champignons
1 godz. 20 min
Kasseler-Topf mit Sauerkraut
30 Min
Kartoffel-Gulasch mit Kabanossi
50 Min