Königsberger Eintopf

4.2 814 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

Königsberger Klößchen
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Petersilie
    3 Stängel
  • Paniermehl
    40 g
  • Ei
    1
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Hackfleisch, gemischt
    300 g
Eintopf und Fertigstellung
  • Wasser
    1000 g
  • Zitronensaft
    20 g
  • Fleischbrühe (für je 0,5 l)
    2 Würfel
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Kartoffeln, festkochend in Würfeln (ca. 1,5 cm)
    400 g
  • Speisestärke
    40 g
  • Kapern
    60 g
  • Sahne
    200 g
  • Petersilie abgezupft
    2 Stängel

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 21 g
Kalorie 2104 kJ / 502 kcal
Tłuszcz 30 g
Błonnik 3.4 g
Węglowodany 35 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...