Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- 750 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken
- 1 Pck. Sauerkraut (Abtropfgew. 770 g)
- 200 g Leberkäse, in Würfeln (2 cm)
- ½ TL Pfeffer
-
2
Lorbeerblätter, frisch
lub 2 Lorbeerblätter, getrocknet - 5 Wacholderbeeren
- 3 EL Dijon-Senf
- 100 g Crème fraîche
- 50 g Butter, in Stücken
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2148 kJ / 513 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 8.2 g
Alternatywne przepisy
Leberkäse-Sauerkraut-Auflauf
1h 10min
Schwarzwurzel-Schinken-Auflauf mit Kartoffeln
1sa
Salzschneidebohnen
45min
Leberkäse und Ei mit Wirsing-Kartoffel-Stampf
50 dk
Nudelgratin mit Kraut und Würstchen
1h 10min
Kasseler-Topf mit Sauerkraut
30min
Rosenkohl-Gulasch mit Kasseler und Spätzle
50 dk
Königsberger Klopse mit Kartoffeln
45min
Heringsstipp mit Drillingen
1sa
Murmel-Eintopf
40 dk
Senfeier mit Kartoffeln
1sa
Dicke Bohnen mit Kartoffeln und Mettwurst
1h 10min