Leberkäse-Sauerkraut mit Dijon-Senf-Püree

Leberkäse-Sauerkraut mit Dijon-Senf-Püree

4.5 505 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    500 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Kartoffeln, mehligkochend in Stücken
    750 g
  • Sauerkraut (Abtropfgew. 770 g)
    1 Pck.
  • Leberkäse in Würfeln (2 cm)
    200 g
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Lorbeerblätter, frisch
    2
    2 Lorbeerblätter, getrocknet
  • Wacholderbeeren
    5
  • Dijon-Senf
    3 EL
  • Crème fraîche
    100 g
  • Butter in Stücken
    50 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 513 kcal / 2148 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 32 g
Węglowodany 34 g
Błonnik 8.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...