Makkaroni-Hackfleisch-Suppe

Makkaroni-Hackfleisch-Suppe

4.3 538 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Petersilie abgezupft
    ½ Bund
  • Knoblauchzehe
    1
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Möhren in Stücken
    250 g
  • Staudensellerie in Stücken
    150 g
  • Sonnenblumenöl
    40 g
  • Rinderhackfleisch zerpflückt
    250 g
  • Wasser
    500 g
  • stückige Tomaten (400 g)
    1 Dose
  • Tomatenmark
    50 g
  • Zucker
    ½ TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Salz
    1 ¼ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Paprika edelsüß
    2 TL
  • Oregano
    1 gestr. TL
  • Blattspinat, TK aufgetaut, auseinandergezupft
    100 g
  • kurze Makkaroni (Garzeit 8 Minuten)
    100 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 20 g
Kalorie 1636 kJ / 390 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 6.7 g
Węglowodany 29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...