Bratwurst-Klopse mit Pilzsauce, Kartoffeln und Möhren

Bratwurst-Klopse mit Pilzsauce, Kartoffeln und Möhren

4.5 560 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    120 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Champignons halbiert oder geviertelt je nach Größe
    200 g
  • Wasser
    500 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Kartoffeln in mundgerechten Stücken
    450 g
  • Möhren in Scheiben (5 mm)
    350 g
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    ½ TL
  • Bratwurst grob, roh
    500 g
  • geriebene Zitronenschale
    ¼ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Frischkäse
    100 g
  • Speisestärke
    25 g
  • Schnittlauch in Röllchen
    2 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 553 kcal / 2311 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 33 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...