Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Zwiebeln, halbiert
- 50 g Butter, in Stücken
- 700 g Kasseler, in Würfeln (2 cm)
- 500 g Sauerkraut, abgetropft, grob zerkleinert
- 250 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l) - 20 g Mehl
-
60
g Paprikamark
lub 60 g Tomatenmark - 200 g Sahne
- 25 g Cognac
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 TL Zucker
- 20 g körniger Senf
- 5 Stängel Thymian, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1504 kJ / 360 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauerkraut-Tomaten-Eintopf
45 min
Filet-Sauerkraut-Topf
50min
Möhreneintopf mit Bratwurstbällchen
1h 10min
Kasseler-Gemüse-Eintopf
40min
Makkaroni-Hackfleisch-Suppe
50min
Leberkäse-Sauerkraut mit Dijon-Senf-Püree
40min
Kasseler Gulasch
40min
Rosenkohleintopf mit Kasseler
50min
Weißkohl-Hackfleisch-Auflauf
1h 20min
Rosenkohl-Gulasch mit Kasseler und Spätzle
50min
Malzbiergulasch
1h 15min
Malzbiergyros mit Kartoffeln und Champignons
1h 20min