Rosenkohl-Gulasch mit Kasseler und Spätzle

Rosenkohl-Gulasch mit Kasseler und Spätzle

3.7 536 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    3
  • Knoblauchzehen
    2
  • Rotwein, trocken
    150 g
  • Tomatenmark
    20 g
  • Kartoffeln in mundgerechten Stücken
    250 g
  • Möhren in mundgerechten Stücken
    2
  • Rosenkohl halbiert
    300 g
  • Kasseler in mundgerechten Stücken
    400 g
  • Wasser
    550 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Paprika edelsüß
    1 TL
  • Worcester-Sauce
    10 g
  • Spätzle, frisch aus der Kühltheke
    1000 g
  • Speisestärke
    30 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 27 g
Kalorie 1995 kJ / 473 kcal
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 65 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...