Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rosemary crust
- 180 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 1 pinch salt
- 1 pinch ground black pepper
- 120 g unsalted butter, chilled, cut into pieces (1 cm)
- 90 g water
Kumara filling
- 40 g walnuts
- 500 g water
- 800 g kumara, peeled and cut into pieces (2 cm)
- 2 eschalots, cut into halves
- 2 garlic cloves, peeled
- 80 g unsalted butter, cut into pieces
- 120 g milk
- 2 eggs
- ½ tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- 2 pinches sea salt flakes (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1102.7 kJ / 262.6 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 21.2 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.6 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 155.4 mg
Alternatywne przepisy
Sweet potato, parsnip and broccoli frittata
55 min
Mediterranean carrot fritters
1 Std.
Pumpkin tart
2h 15min
Lentil and pumpkin pot pies
1 Std. 25 Min
Broccoli mustard pasties
1 Std. 55 Min
Cheese and spring onion galette
1h 15min
Pumpkin and tempeh bobotie
1h 5min
Kumara fritters with sour cream and chilli sauce
25p
Cheese and herb scones (Toddlers and beyond)
30min
Silverbeet quiche with oat and Parmesan crust
1h 15min
Cauliflower and sweet potato lasagne
1h 35min
Sweet potato frittata with coriander chilli sauce
1h 35min