Kumara pie

Kumara pie

4.5 33 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 portions

Składniki

Rosemary crust
  • plain flour plus extra for dusting
    180 g
  • fresh rosemary leaves only
    1 sprig
  • salt
    1 pinch
  • ground black pepper
    1 pinch
  • unsalted butter chilled, cut into pieces (1 cm)
    120 g
  • water
    90 g
Kumara filling
  • walnuts
    40 g
  • water
    500 g
  • kumara peeled and cut into pieces (2 cm)
    800 g
  • eschalots cut into halves
    2
  • garlic cloves peeled
    2
  • unsalted butter cut into pieces
    80 g
  • milk
    120 g
  • eggs
    2
  • salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    2 pinches
  • sea salt flakes (optional)
    2 pinches

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 262.6 kcal / 1102.7 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 17.2 g
Węglowodany 21.2 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 9.6 g
Sód 155.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...