Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rosemary crust
- 180 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 1 pinch salt
- 1 pinch ground black pepper
- 120 g unsalted butter, chilled, cut into pieces (1 cm)
- 90 g water
Kumara filling
- 40 g walnuts
- 500 g water
- 800 g kumara, peeled and cut into pieces (2 cm)
- 2 eschalots, cut into halves
- 2 garlic cloves, peeled
- 80 g unsalted butter, cut into pieces
- 120 g milk
- 2 eggs
- ½ tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- 2 pinches sea salt flakes (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1102.7 kJ / 262.6 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 21.2 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.6 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 155.4 mg
Alternatywne przepisy
Pumpkin tart
2j 15 menit
Sliders with walnut or sweet potato patties
2j 15 menit
Lentil and pumpkin pot pies
1h 25 min
Five seed bread
1u. 50min
Cauliflower gratin
1h
Courgette strudel
1h 20 min
Fresh tomato tart
40 min
Silverbeet and mushroom calzone
2h
Broccoli mustard pasties
1h 55min
Mushroom tart
50 min
Vegan walnut and black bean burger
4h 40 min
Beetroot, feta and spinach quiche
1 Std. 40 Min