Potato and green pea curry

Potato and green pea curry

3.9 183 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • filtered water
    80 g
  • brown onion cut into quarters
    1
  • piece fresh ginger peeled
    3 cm
  • garlic cloves
    4
  • extra virgin olive oil
    60 g
  • tomato paste
    2 tsp
  • ground cumin
    1 tsp
  • ground coriander
    1 tsp
  • ground turmeric
    ½ tsp
  • chilli powder
    ½ tsp
  • coconut milk
    400 g
  • salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • potatoes peeled and cut into pieces (approx. 1-2 cm)
    500 g
  • canned chopped tomatoes
    400 g
  • frozen peas
    600 g
  • fresh coriander leaves, for garnishing

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 509.8 kcal / 2141.2 kJ
Białko 14.9 g
Tłuszcz 32 g
Węglowodany 34.8 g
Błonnik 13.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...