Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g cauliflower, cut into florets
- 2 tsp cumin seeds
- 3 tsp coriander seeds
- ½ - 1 tsp black peppercorns, to taste
- 1 tsp chilli powder
- ¼ tsp ground turmeric
- 3 garlic cloves
- 200 g brown onion, cut into halves
- 30 g vegetable oil
- 400 g coconut milk
- 130 g water
- 500 g sweet potato, cut into cubes (4 cm)
- 500 g Kent pumpkin, cut into cubes (4 cm)
- ½ tsp sea salt, plus extra to taste
- 50 g roasted unsalted cashew nuts, plus extra to serve
- 100 g broccolini, trimmed and cut into quarters
- 50 g snow peas, cut into halves
- 80 g fresh baby spinach leaves
- ground black pepper, to taste
- 150 g natural yoghurt
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1663.3 kJ / 396 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 29.3 g
- Tłuszcz
- 23.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.7 g
- Błonnik
- 11.6 g
- Sód
- 454.8 mg
Alternatywne przepisy
Red lentil cauliflower dahl
35min
Vegetable chilli
50min
Rendang curry
30min
Vegetarian chilli
35min
Three-bean shepherd's pie
26 Std.
Harvest nut roast with gravy
1 godz. 30 min
Carrot, capsicum and pistachio pilaf
1 godz.
Vegetable pilaf
1 godz.
Vegetable lasagne
1 godz. 35 min
Pulse and pumpkin curry
30min
Caribbean curry
40min
Summer dahl
35min