Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 red capsicum, cut into strips (0.5 x 5 cm)
- 1 yellow capsicum, cut into strips (0.5 x 5 cm)
- 2 carrots, cut into strips (0.5 x 5 cm)
- 1 pinch ground black pepper, to season
- 1 tsp salt
- 3 tbsp coconut oil (liquid state)
- 80 g shelled unsalted pistachio nuts
- 2 fresh long red chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into halves
- 4 sprigs fresh oregano, leaves only
- 3 sprigs fresh mint, leaves only
- 100 g quinoa
- 120 g brown basmati rice
- 80 g wild rice
- 1000 g filtered water
- 1 tsp ground turmeric
- 1 cinnamon quill
- 3 whole cloves
- 6 spring onions/shallots, trimmed and cut into thirds
- 2 garlic cloves
- 1 lime, juiced, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2697.3 kJ / 642.2 kcal
- Białko
- 17.3 g
- Węglowodany
- 71.1 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 20.2 g
Alternatywne przepisy
Vegetable curry with cauliflower couscous
45 Min
Hearty lentil chilli
50 Min
Vegetable chilli
50 Min
Zucchini, lentil and coconut stew
30 Min
Millet cashew stir-fry
30 Min
Vegan moussaka
1 Std. 50 Min
Three-bean shepherd's pie
26 Std.
Vegetable pilaf
1 Std.
Thai tofu and sweet potato cakes
30 Min
Pulse and pumpkin curry
30 Min
Sweet potato lasagne
1 Std. 20 Min
Caribbean curry
40 Min