Warm sweet potato and chickpea salad

Warm sweet potato and chickpea salad

4.7 204 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • red onion (approx. 90 g), cut into halves
    ½
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    2 sprigs
  • apple cider vinegar
    2 tsp
  • extra virgin olive oil
    100 g
  • lemon juice (approx. 1 lemon)
    40 g
  • fresh basil (approx. 10 g), leaves only
    8 sprigs
  • flaked almonds
    25 g
  • salt to taste
    ¼ tsp
  • garlic clove
    1
  • water
    500 g
  • sweet potato peeled and cut into pieces (2-3 cm)
    500 g
  • ground black pepper to taste
    1 - 2 pinches
  • ground cumin
    1 tsp
  • canned chickpeas rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
    400 g
  • rocket
    60 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 434.3 kcal / 1824 kJ
Białko 8.8 g
Tłuszcz 30.2 g
Węglowodany 27.8 g
Błonnik 8.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...