Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ red onion (approx. 90 g), cut into halves
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 tsp apple cider vinegar
- 100 g extra virgin olive oil
- 40 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- 8 sprigs fresh basil (approx. 10 g), leaves only
- 25 g flaked almonds
- ¼ tsp salt, to taste
- 1 garlic clove
- 500 g water
- 500 g sweet potato, peeled and cut into pieces (2-3 cm)
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- 1 tsp ground cumin
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 60 g rocket
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1824 kJ / 434.3 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 27.8 g
- Tłuszcz
- 30.2 g
- Błonnik
- 8.8 g
Alternatywne przepisy
Silverbeet and mushroom pasta (TM6)
30 min.
Satay noodle salad
35 min.
Colourful quinoa salad
40min
Warm Mediterranean couscous salad
30 min.
Pumpkin and pomegranate quinoa salad
1h
Vegetable bake with goat's feta
1h 30min
Chickpea ratatouille (gut health)
1h
Lentil bolognese
30 min.
Zucchini, lentil and coconut stew
30 min.
Pesto spaghetti with roast pumpkin
50min
Sweet potato frittata with coriander chilli sauce
1 Std. 35 Min
Feta, spinach and potato frittata
1h