Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 - 100 g de carne de res en cubos, pollo, o cerdo, congelada
- 35 g de cebolla
- ½ diente de ajo
- 635 g de jitomate, cortado en cuartos (aprox. 6 pzas.)
-
1
chile guajillo, sin semillas
(opcjonalnie)
lub 1 cucharada de chile chipotle adobado (opcjonalnie) - 5 g de aceite, y un poco más para tostar la pasta
- 50 - 100 g de fideos secos, del no. 2 (opcjonalnie)
- 800 g de agua
- 2 cditas de sal fina
-
1
rama de epazote (opcjonalnie)
lub 1 rama de cilantro (opcjonalnie) - 350 g de mezcla de verduras, ej: zanahoria, calabacitas, apio, etc, cortadas en cubos pequeños (opcjonalnie)
- 50 - 100 g de frijol negro cocido (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 424 kJ / 101 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz a la mexicana
50min
Pastel de carne
50min
Albóndigas con jitomate al chipotle
1h
Albóndigas en salsa de jitomate
45min
Ensalada de surimi y arroz
40min
Arroz blanco con verduras
40min
Arroz en caldo de jitomate
30min
Caldo de res
1h 15min
Arroz al horno con calabacita y queso
50min
Calabacitas rellenas al vapor
40min
Rajas con elote
20 min
Lomo de cerdo en salsa de jitomate con albahaca y Arroz al limón
1h