Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 piernas y muslos de pollo, sin piel
- 40 g de aceite de oliva
- 75 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 10 g de chile verde
- 500 g de huitlacoche
- 160 g de jitomate
- 2 cucharaditas de sal
- ½ cucharadita de azúcar
- 100 g de vino blanco
- 500 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1747 kJ / 416 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Pollo en salsa verde con nopales
40 Min
Cerdo entomatado
50 min
Sopa de verdolagas
50 min
Tortitas de carne en salsa verde
1 Std. 40 Min
Pollo encacahuatado
45 Min
Sopa de setas
35 Min
Cerdo con chilacayotes en pipián
55min
Pollo con mole verde
1 Std.
Cerdo con salsa de chile guajillo y mango
1h 45min
Chicharrón en salsa verde
35 Min
Chiles rellenos de bacalao
1h 15min
Entomatado de res con verdolagas
1 Std.