Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 piernas y muslos de pollo, sin piel
- 40 g de aceite de oliva
- 75 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 10 g de chile verde
- 500 g de huitlacoche
- 160 g de jitomate
- 2 cucharaditas de sal
- ½ cucharadita de azúcar
- 100 g de vino blanco
- 500 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1747 kJ / 416 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Sopa de nopales
45min
Pescado a la talla
40min
Pollo en salsa verde con nopales
40min
Sopa de flor de calabaza
35 Min
Pollo con mole verde
1h
Pescado a la veracruzana
30 Min
Envuelto de pescado en hoja de maíz
35 Min
Pescado con adobo
1h
Sopa de hongos con huitlacoche
25 Min
Pollo encacahuatado
45min
Sopa de verdolagas
50 Min
Pollo en chile mulato
30 Min