Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Couscous and vegetables
- 150 g couscous
- 450 g water
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 100 g beetroot, peeled and cut into cubes (1 cm)
- 200 g sweet potato, cut into cubes (2 cm)
- 150 g broccoli, broken into small florets
Tahini dressing and assembly
- 100 g tahini
- 20 g lemon juice
- 10 g sesame oil
- ½ tsp cumin seeds
- 20 g honey
- 150 g Greek-style natural yoghurt
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 1 avocado, cut into thin slices (3 mm)
- 1 apple, cut into slices (3 mm)
- 125 g canned chickpeas (rinsed and drained weight)
- 2 limes, cut into quarters
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, finely chopped
- 4 tsp sesame seeds
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2414 kJ / 574.8 kcal
- Białko
- 18.5 g
- Węglowodany
- 56.8 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 16.1 g
- Sód
- 1315.3 mg
Alternatywne przepisy
Chickpea ratatouille (gut health)
1 Std.
Quinoa salad with mango salsa
1 Std.
Cashew basil spelt pasta (gut health)
15min
Crunchy quinoa patties with avocado smash
1h 30min
Carrot, capsicum and pistachio pilaf
1 Std.
Stuffed butternut pumpkin with feta
1h 50min
Rainbow bowl
1h 20min
Sweet potato and grain salad
1h 30min
Sticky Sriracha tofu bowl
45 Min
Buddha bowl with lentil falafel and pomegranate
24 Std. 50 Min
Satay noodle salad
35 min
Cauliflower tacos with chipotle sauce
3hod. 45min