Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Couscous and vegetables
- 150 g couscous
- 450 g water
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 100 g beetroot, peeled and cut into cubes (1 cm)
- 200 g sweet potato, cut into cubes (2 cm)
- 150 g broccoli, broken into small florets
Tahini dressing and assembly
- 100 g tahini
- 20 g lemon juice
- 10 g sesame oil
- ½ tsp cumin seeds
- 20 g honey
- 150 g Greek-style natural yoghurt
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 1 avocado, cut into thin slices (3 mm)
- 1 apple, cut into slices (3 mm)
- 125 g canned chickpeas (rinsed and drained weight)
- 2 limes, cut into quarters
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, finely chopped
- 4 tsp sesame seeds
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2414 kJ / 574.8 kcal
- Białko
- 18.5 g
- Węglowodany
- 56.8 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 16.1 g
- Sód
- 1315.3 mg
Alternatywne przepisy
Pesto spaghetti with roast pumpkin
50 min
Cauliflower tacos with chipotle sauce
3h 45min
Cashew basil spelt pasta (gut health)
15min
Chickpea shawarma salad bowl
40 min
Buddha bowl with lentil falafel and pomegranate
24h 50 min
Tofu and veg bowl with sweet and sour sauce
1u. 50min
Millet cashew stir-fry
30 min
Satay noodle salad
35 min
Soba noodle mee goreng
40 min
Sticky Sriracha tofu bowl
45 min
Thai tofu and sweet potato cakes
30 min
Hoisin tofu with brown rice
50 min