Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g day old bread, roughly torn
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into thirds
- ½ tsp salt
- 100 g salted butter, softened and cut into pieces
- 200 g fresh portobello mushrooms, cut into quarters
- 100 g fresh brown mushrooms, cut into quarters
- 100 g fresh shiitake mushrooms, cut into quarters
- 50 g cream cheese
- ½ tsp ground nutmeg
- 1 tsp lemon juice
- ½ tsp ground black pepper
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 566 g
- Kalorie
- 4480.7 kJ / 1070.9 kcal
- Białko
- 15.6 g
- Węglowodany
- 36.5 g
- Tłuszcz
- 100.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 61.7 g
- Błonnik
- 7.5 g
- Sód
- 2148.3 mg
Alternatywne przepisy
Chicken liver pâté
2h 20 min
Chicken and port pâté
1h 30min
Pâtè with Riesling
3 Std.
Gougère puffs with salmon mousse
25 Std. 35 Min
Cloudy apple cider jelly
5h
Mushroom pâté
1h 15 min
Whole cauliflower with pea purée
40 min
Shichimi togarashi oysters
1h 10 min
Traditional hommus
25 Std. 5 Min
Fennel, asparagus and camembert salad
30 min
Crispy bread with tapenade
45 min
Sunny gazpacho
25 min