Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 scalogno
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 240 g di tonno in scatola al naturale
- 100 g di peperoni rossi a listarelle
- 100 g di peperoni gialli a listarelle
- 100 g di peperoni verdi a listarelle
- 25 g di concentrato di pomodoro
- 1 pizzico di sale + q.b.
- 800 g di acqua
- 400 g di pasta secca tipo caserecce
- 1 cucchiaino di capperi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1406 kJ / 336 kcal
- Białko
- 17.9 g
- Węglowodany
- 52.2 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fusilli e melanzane
25min
Farfalle ai peperoni e tonno
50 Min
Fusilli risottati tonno e capperi
30 Min
Caserecce integrali tonno e pomodorini
35 Min
Penne risottate con verdure
35 Min
Penne risottate al pesto di melanzane
40 Min
Mezze penne integrali risottate alla norma
50 Min
Penne peperoni e noci
35 Min
Penne risottate funghi e speck
40 Min
Pennette al ragù di salsiccia e melanzane (senza glutine)
35 Min
Farfalle risottate alla boscaiola
40 Min
Fusilli ai peperoni e pancetta
40 Min