Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Lammkeule (1600-2000 g)
- 100 g Olivenöl
- 2 Knoblauchzehen
- 4 Stängel Petersilie, abgezupft
- 2 Zweige Thymian, abgezupft
- 4 Zweige Rosmarin, abgezupft
- 1 Brötchen, trocken, in Stücken
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 350 g Suppengemüse, in Stücken
- 200 g Fleischtomaten, geviertelt
- 300 - 500 g Rotwein, nach Geschmack
- 50 - 100 g Sahne, nach Geschmack
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2367 kJ / 565 kcal
- Białko
- 54 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Entenbrust mit Rotwein-Pflaumensauce und Sellerie-Karfiolcreme
1 godz. 30 min
Coq au vin
2h
Wildschwein-Ragout
1 godz. 30 min
Kaninchen alla Liguria
10 godz.
Marinierter Hirschrücken mit Rotkohlsalat
26 Std.
Schweinehaxen mit Kartoffeln und Malzsauce
2h
Kalbsleber venezianisch
40 min
Leber Berliner Art (Berlin)
50min
Entenbrust mit Roter Bete und Kartoffelgratin
1 Std. 20 Min
Entenkeule mit Maronen-Kartoffel-Püree und Fenchelgemüse
1 Std.
Kaninchen in Barolosauce
1 Std. 15 Min
Wildschweingulasch mit Nudeln
2h