Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Lammkeule (1600-2000 g)
- 100 g Olivenöl
- 2 Knoblauchzehen
- 4 Stängel Petersilie, abgezupft
- 2 Zweige Thymian, abgezupft
- 4 Zweige Rosmarin, abgezupft
- 1 Brötchen, trocken, in Stücken
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 350 g Suppengemüse, in Stücken
- 200 g Fleischtomaten, geviertelt
- 300 - 500 g Rotwein, nach Geschmack
- 50 - 100 g Sahne, nach Geschmack
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2367 kJ / 565 kcal
- Białko
- 54 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wildschweinbraten mit Knödeln und Rotkohl
10hod. 45min
Entenbrust mit Rotwein-Pflaumensauce und Sellerie-Karfiolcreme
1 godz. 30 min
Kaninchen alla Liguria
10 Std.
Lammhüften mit Speckbohnen
1 godz. 30 min
Coq au vin
2 godz.
Provenzialisches Lammragout
1 godz. 40 min
Gebratene Kalbsleber mit Petersilienwurzelpüree
1 godz. 10 min
Kalbsleber venezianisch
40 min
Dorade in Salzkruste mit Olivenreis
35 dk
Kaninchen in Barolosauce
1 godz. 15 min
Fischfilet mit Selleriepüree und Kapern-Zitronen-Sauce
45 min
Leber Berliner Art (Berlin)
50 dk