Hähnchen mit Maronen und Eierpudding  (板栗烧鸡和布丁)

Hähnchen mit Maronen und Eierpudding (板栗烧鸡和布丁)

3.6 13 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Portionen

Składniki

Eierpudding
  • Shiitakepilze, getrocknet
    2
  • Wasser und mehr zum Einweichen
    200 g
  • Eier
    4
  • Salz
    ½ TL
Hähnchen mit Maronen und Fertigstellung
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    10 g
  • Sternanis
    2
  • Szechuan-Pfeffer-Pulver (opcjonalnie) siehe Tipp
    1 TL
  • neutrales Öl
    10 g
  • Hähnchenflügel
    500 g
  • helle Sojasauce (siehe Tipp)
    30 g
  • dunkle Sojasauce (siehe Tipp)
    10 g
  • Salz
    ½ TL
  • Zucker
    10 g
  • Wasser
    200 g
  • Garnelen, roh, geschält ohne Kopf und Darm
    4
  • Maronen, gegart, geschält
    300 g
  • Frühlingszwiebel in dünnen Ringen, zum Bestreuen
    1

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 602 kcal / 2523 kJ
Białko 34 g
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 5.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...