Paprykarz à la szczeciński
TM6 TM5

Paprykarz à la szczeciński

4.7 (1.3K ocen)

Składniki

  • 1000 g wody
  • 2 łyżeczki soli
  • 100 g ryżu długoziarnistego
  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 60 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 40 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g oleju rzepakowego
  • 400 g filetów z morszczuka, świeżych, bez skóry i ości, pokrojonych na kawałki
    lub 400 g filet z morszczuka, mrożonych, uprzednio rozmrożonych i odciśniętych z wody, pokrojonych na kawałki
  • 100 g koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka papryki słodkiej, mielonej, mielonej
  • ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
231.5 kJ / 55.3 kcal
Białko
4.2 g
Węglowodany
5.7 g
Tłuszcz
1.8 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Błonnik
0.5 g
Sód
259.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy