Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g wody
- 2 łyżeczki soli
- 100 g ryżu długoziarnistego
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 60 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 40 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 2 ząbki czosnku
- 30 g oleju rzepakowego
-
400
g filetów z morszczuka, świeżych, bez skóry i ości, pokrojonych na kawałki
lub 400 g filet z morszczuka, mrożonych, uprzednio rozmrożonych i odciśniętych z wody, pokrojonych na kawałki - 100 g koncentratu pomidorowego
- 1 łyżka papryki słodkiej, mielonej, mielonej
- ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 231.5 kJ / 55.3 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 1.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 259.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ser domowy z kozieradką i czarnuszką
1h
Paprykarz ze śledziem
1h 30min
Wegańskie „flaczki” z boczniaków
40 min
Kiełbasa słoikowa
26 Std. 30 Min
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1h 30min
Galantyna z kurczaka z sosem koperkowo-jogurtowym
3h 25min
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min
Rillettes z kaczką i wieprzowiną
1h 25min
Kluski scykane (hałuski)
45 min
Smalczyk z jabłkiem i majerankiem
1 godz. 45 min
Pasztet z piersi indyka
2h
Pasta z makreli wędzonej
20 min