Urządzenia i Akcesoria
Ćwikła
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
16 porcji
Składniki
-
1000 g wody
-
700 g czerwonych buraków pokrojonych na 3-4 cm kawałki
-
50 - 100 g chrzanu, tartego (patrz wskazówka)
-
2 - 3 łyżki czerwonego octu winnego
-
½ łyżeczki kminku, mielonego
-
1 łyżka cukru
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
109.9 mg
Białko
0.8 g
Kalorie
104.5 kJ /
25 kcal
Tłuszcz
0.1 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
5.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pikle z łodyg jarmużu
24 Std. 40 Min
Wielkanocny sos majonezowy
45 Min
Sałatka z krojonych warzyw do słoików (TM5)
2 Std. 45 Min
Chrzan z jabłkami
15 Min
Chrzan tarty podstawowy
10 Min
Sos tatarski
5 Min
Wielkanocny chrzan z migdałami
25 Min
Kluski śląskie
30 Min
Barszcz na zakwasie z uszkami
123 Std. 50 Min
Surówka z kiszonej kapusty
15 Min
Kapusta zasmażana
1 Std. 35 Min
Buraczki na ciepło
50 Min