![Penne seitan, mandorle e salvia Penne seitan, mandorle e salvia](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EC954F21-98A1-4CC4-A4F5-4D3DBE53AD09/Derivates/bfb438d8-d51f-41bd-8b69-4d5c692c5d33.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di seitan a pezzi
- 10 foglie di salvia fresca, lavate e asciugate
- 100 g di mandorle a lamelle
- 1 pizzico di sale
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 320 g di pasta secca tipo penne
- 10 pomodori secchi sott'olio, sgocciolati, a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2397 kJ / 573 kcal
- Białko
- 23.3 g
- Węglowodany
- 71.4 g
- Tłuszcz
- 23.6 g
- Błonnik
- 8.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ragù di tempeh
30min
Trofie al ragù di seitan, melanzane e noci
40min
Carbonara di seitan
40min
Bocconcini di seitan con salsa di mele
35min
Chili di seitan (vegan)
30min
Tagliatelle al ragù di seitan e verdure
40min
Carpaccio di seitan con rucola
15 Min
Scaloppine di seitan con carciofi, porri e pomodorini
40min
Cous cous marino (vegan)
30min
Chili di tofu (vegan)
1h
Polpette di tempeh alla curcuma (vegan)
35min
Paccheri gratinati al ragù di tofu (vegan)
1h